Untuvapeitteen ja – tyynyn valinta

Joutsen-untuvapeitteiden miellyttävyys perustuu ihmisen luovuttamaan lämpöön, joka sitoutuu untuvan hahtuvaiseen rakenteeseen. Puhtailla untuvilla täytetyllä Joutsen-untuvapeitteellä on luonnollinen lämmönsäätelykyky, joka syntyy yhteistyössä hengittävien luonnon pintamateriaalien, pitkäkuituisen puuvillan tai silkin kanssa. Parhaimmillaan untuvapeite voi olla ihanan lämmin talvella ja sopivan viileä kesällä. Lämmin untuvapeite on hyvä hankinta myös energiatalouden kannalta, sillä sen luonnollinen lämpö mahdollistaa makuuhuoneen lämpötilan pudottamisen.

Peitteissä ja tyynyissä käytämme eurooppalaisen standardin mukaisia untuvan seossuhteita, jotka ilmoitetaan prosentuaalisina paino-osuuksina esim. 90/10, 60/40 jne. Tämän perusteella esim. 1000g, 90/10 untuvaa sisältää 900g kokountuvaa ja 100g untuvaista pientä höyhentä. Joutsen-untuvapeitteiden peruskoot Suomessa ovat 150 x 210 cm ja 220 x 220 cm.

Untuvan seossuhteita ja täytemääriä muuttamalla, peitteistä saadaan eri lämpöisiä vastaamaan käyttäjän vaatimuksia ja olosuhteita. Mitä enemmän täytesuhteessa on kokountuvaa, sitä ylellisempi, hengittävämpi ja lämpimämpi peite on.  Joutsen-untuvapeitteet luokitellaan neljään ryhmään; viileä, keskilämmin, lämmin ja erikoislämmin. Täytteen määrä ja kokountuvan osuus täytteestä vaikuttavat luonnollisesti myös untuvapeitteiden ja – tyynyjen hintaan.

Peitteen ja -tyynyn untuvatäytteen täydellinen puhtaus ja pölyttömyys ovat erityisen tärkeitä. Untuvan ominaisuudet, hengittävyys ja lämmön sitominen toimivat parhaiten puhtaana. Joutsen-tuotteiden ohjeen mukainen hoito ja pesu säilyttävät nämä ominaisuudet pitkään. Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus vahvistaa tuotteiden sopivuuden kaikille.

Untuvaa luonnonmateriaalina on montaa eri laatutasoa. Jokaisen Joutsen-tuotteissa käytettävän untuvan tasaisen huippulaadun varmistavat raaka-aineen hankinnan ammattilaisemme sekä oma untuvanjalostusprosessi Joutsen Down System™.

Hyvällä tyynyllä nukkuu makeasti ja herää virkeänä. Tyynyn valinta on aina yksilöllinen asia. Valintaan vaikuttavat nukkuma-asento ja ihmisen hyvälle tyynylle asettamat omat vaatimukset. Suuntaa-antavana ohjeena suositellaan kyljellään nukkujalle sopivan tukevaa tyynyä, joka korkeudeltaan riittää täyttämään niska-hartialinjan välisen alueen. Selällään nukkuva voi kaivata tyynylleen paljon korkeutta siinä tapauksessa, että suuri osa hartioiden painosta makaa tyynyn päällä. Jos tyynyyn painaa vain päänsä, riittää keskikorkea tai matala untuvatyyny. Vatsallaan nukkuville ja lapsille suositellaan matalaa tyynyä.

Joutsen-untuvatyynyt ovat miellyttävän pehmeitä ja ilmavia. Ne eivät hiosta ja niitä on helppo muokata tarvittaessa. Tyynyjä valmistetaan erilaisista untuvan- ja höyhenen seossuhteista, joiden yhdistelmistä löytyy jokaiselle nukkujalle omin vaihtoehto. Joutsen-tyynypakkauksissa on ilmoitettu kunkin tyynyn korkeus- ja pehmeysluokitus. Mitä enemmän untuvatyynyssä on kokountuvaa, sitä pehmeämpi ja pitkäikäisempi se on. Napakammissa perusmalleissa on täytteenä untuvaista pientä höyhentä.

Kerroksittain rakennetuissa Triplus -tyynyissä on korostettu tyynyjen tukevuutta. Tyynyjen ydinlokerossa on täytteenä untuvaista höyhentä ja uloimmat kerrokset koostuvat pehmeästä untuvasta.