HELLÄVARAISESTI JA HYVIN KUIVATEN

Joutsen-untuvatakit tulee pestä erillään, nurinpäin käännettynä, vetoketju suljettuna. Turkissomisteet tulee irrottaa ennen pesua.

Kastele tuote ennen pesua. Pesuohjelmaksi valitaan hellävarainen 30° C hienopesu. Pesuaineena on suositeltavaa käyttää Joutsen-untuvashampoota, joka on kehitetty erityisesti untuvatuotteiden pesuun. Pesuaineena voidaan käyttää myös jotain muuta neutraalia, valkaisuaineetonta pesuainetta. Pesuaineylijäämien välttämiseksi suositellaan käytettävän noin 1/3 normaalista pesuainemäärästä. Älä käytä huuhteluainetta.

Riittävän isorumpuisessa koneessa pesty takki suositellaan huuhdeltavan 3-4 kertaa runsaalla vedellä ja lingottavan täysillä kierroksilla mahdollisimman kuivaksi. Mikäli kuivauksessa käytetään rumpukuivaajaa, tulee lämpötilan olla alhainen ja kuivatusajan mahdollisimman pitkä, jopa 3-4 tuntia. Untuvatuotteet voidaan kuivata myös avarassa hyvin ilmastoidussa tilassa, edellyttäen, että tuote pöyhitään usein ja huolellisesti kuivauksen aikana.

Untuvatäyte tulee tasoittaa taputtelemalla pesun ja kuivauksen jälkeen.

Joutsen-untuvatuotteissa käytetään korkealuokkaisia, hengittäviä kankaita. Koska kankaat eivät ole täysin ilmatiiviitä, saattaa kankaan läpi tulla täytteen seassa olevia irtohahtuvia. Pienessä määrin ilmiö on normaali, eikä vaikuta millään tavoin tuotteen lämmitys- ja eristyskykyyn.

Säilytys

Säilytä untuvatuote puhtaana, ilmavasti kuivassa huonelämmössä. Kuivata tuote aina huolellisesti ennen varastointia.